Kundcase: Hotell / Lägenhet

Bättre sömn i tysta rum

I maj slår dörrarna upp för ett helt nytt hotell i Hammarby Sjöstad. Samtliga 226 rum har en genomtänkt design där man satsat lite extra för att skapa en bekväm och hemtrevlig vistelse för sina gäster.

Motel L ligger i projektfastigheten Skeppshandeln 1 i Hammarby Sjöstad. För att få en trevlig boendemiljö med bra luft och behaglig temperatur har man monterat in en liten fläktkonvektor från Vasatherm i varje gästrum.
– Det här projektet var unikt i flera avseenden. I och med att konvektorerna skulle placeras i små sovrum som ligger vägg i vägg med varandra, hade brukaren höga krav. Dels ville man att aggregaten skulle ha hög effekt samtidigt som ljudnivån måste vara extremt låg, vilket är en mycket svår kombination, säger Andreas Hedström, dåvarande projektledare på Bravida, idag projektansvarig på Adero.

Bra pris
Bravida är totalentreprenör för ventilationen i byggnaden. Företaget är en av Skandinaviens främsta totalleverantörer av tekniska installations- och servicetjänster för fastigheter.
– Vi tog in offerter från många olika leverantörer när vi skulle välja lösning. Vasatherms produkter uppfyllde alla krav brukaren hade och var samtidigt den leverantör som stod sig bäst i konkurrensen prismässigt, säger Andreas Hedström.
Fläktkonvektorerna som Vasatherm föreslog i sin offert, FH 10-41, är avsedda att monteras infällt ovan undertak. Det är ett av de minsta aggregaten på marknaden med samma konstruktion som större modeller, men med kompaktare dimensioner för att passa i trånga utrymmen. För att uppfylla de höga kraven brukaren hade avseende aggregatets ljudnivå fick Vasatherm arbeta en hel del i sitt egna mätlabb, för att kontrollera bland annat ljud och luft.
– De tog fram en specialanpassad storlek på aggregaten just för detta projekt, med mått som passar perfekt i hotellrummen, så man kan verkligen säga att Vasatherm lyssnar och anpassar lösningen efter sina kunders behov, säger Cale Kubena, basmontör på Bravida.

Hög kvalitet
Motel L är det första hotellet i vad som ska bli en hel kedja från Ligula Hospitality. Hotellets koncept är att kombinera budgetpris med hög kvalitet och komfort. I hotellets allmänna utrymmen som lobby och korridorer har Bravida installerat CUB kassettluftkylare, ett aggregat med låg ljudnivå samt bra flexibilitet och prestanda.
– Jag har en mycket positiv uppfattning om både konvektorerna i sig och av företagets service så jag kan definitivt tänka mig att använda Vasatherms produkter i framtida projekt, säger Andreas Hedström.

 

Vasatherm AB

Telefon: 08 556 507 30
E-post: info@vasatherm.se

Besöksadress:
Markörgatan 6

Postadress:
Markörgatan 6
136 44 Handen

CertifieringUC